Vepřová panenka s čatní
Suroviny
- 1500 g Rajčata
 - 375 g Cukr třtinový
 - 600 g Fazolové lusky zelené
 - 75 g Anglická slanina
 - 400 g Vepřová panenka
 - 275 ml Ocet jablečný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.25 ks Zázvor celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 61.8 mg
 - Draslík 1970.5 mg
 - Vláknina 17392.8 mg
 - Vitamín A 17392.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.8 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
 - 
                                2
Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.
 - 
                                3
Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.