Polentový nákyp
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
 - 60 g Sýr Ricotta
 - 130 g Kukuřičná krupice T 600
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1536 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 268.4 mg
 - Draslík 907.3 mg
 - Vláknina 21344.9 mg
 - Vitamín A 21344.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 7.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.
 - 
                                2
Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.
 - 
                                3
Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.
 - 
                                4
Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.
 - 
                                5