Grilovací marináda
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 2 ks Limetka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303.9 mg
 - Vláknina 10311 mg
 - Vitamín A 10311 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a tabascem.
 - 
                                2
Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Marináda je vhodná na steaky a žebírka. Maso v ní naložené několik hodin před grilováním bude křehké a dobře kořeněné.