Těstovinová bašta
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Hlíva ústřičná
- 500 g Těstoviny konzumní
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 balení Čertovská směs na topinky
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 55 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 182.2 mg
- Vláknina 1765.4 mg
- Vitamín A 1765.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny.
-
2
Nakrájenou cibuli, houby a česnek osmažíme. Přidáme maso, topinkovou směs, osolíme, okořeníme a opečeme.
-
3
Zalijeme sladkou šlehačkou.
-
4
Těstoviny v pekáči zakapeme olejem a smícháme s bazalkou.
-
5
Přidáme směs, promícháme, posypeme sýrem a zapečeme.