Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby
Suroviny
- 5 g Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 4 dl Víno bílé
 - 0.13 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Cibule
 - 1.5 kg Kapr obecný
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 927 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 247.5 mg
 - Draslík 1729.5 mg
 - Vláknina 9817.4 mg
 - Vitamín A 9817.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu
 - 
                                2
(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
 - 
                                3
Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.
 - 
                                4
Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.
 - 
                                5
Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.