Kachní prsíčka s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 740 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 135.3 mg
 - Draslík 576.8 mg
 - Vláknina 3063.3 mg
 - Vitamín A 3063.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.
 - 
                                3
Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.
 - 
                                4
Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.
 - 
                                5
Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.
 - 
                                6
Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.