Krkovice pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 750 g Vepřová krkovička
  • 2 g Sůl
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 0.1 g Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 polévková lžíce Sádlo syrové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 141.6 mg
  • Vláknina 1595.6 mg
  • Vitamín A 1595.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.

  • 3

    Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.

  • 4

    Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.

Komentáře k receptu