Rybí nákyp s těstovinami
Suroviny
- 125 g Špagety, Makarony
 - 500 g Treska aljašská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 l Voda pitná
 - 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 209.3 mg
 - Draslík 1384.3 mg
 - Vláknina 33999.2 mg
 - Vitamín A 33999.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou a trochou oleje vaříme těstoviny 10 minut. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce, přidáme máslo, zakryjeme hrnec pokličkou a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Do pánve dáme plátky ryb s petrželkou a pepřem a zalijeme vodou, aby byly ponořené. Uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Poté plátky vyndáme a tekutinu uschováme. Z plátků ryb oloupeme kůži a zbavíme je kostí. Pokrájíme je na kostky.
 - 
                                3
Těstoviny dáme do velké mísy a smícháme se žloutky, smetanou a muškátovým oříškem. Vmícháme kostky ryb, přidáme trochu uschované tekutiny. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do směsi.
 - 
                                4
Zapékací nádobu vymažeme a naplníme ji směsí, nádobu zakryjeme a postavíme na trojnožku do velkého hrnce s vodou. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme nákyp v páře 90 minut, průběžně doplňujeme vodu.
 - 
                                5
Nákyp poté vyklopíme na mísu a ihned podáváme.