Pivní škvarkové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové škvarky
  • 25 g Droždí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 200.3 mg
  • Vláknina 375 mg
  • Vitamín A 375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dvě lžíce vlažné vody, mírně v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme umleté škvarky, přilijeme pivo, sůl, smetanu a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teple asi hodinu kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta rozválíme obdélník, složíme z něj obálku a necháme ji na válu asi dvacet minut kynout. Těsto znovu rozválíme a složíme do tvaru obálky, opět necháme kynout. Z vykynutého těsta rozválíme placku, vykrajujeme z ní kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem uděláme křížem mělké zářezy, placičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou placičky růžové.

Komentáře k receptu