Kebab na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 668.6 mg
  • Vláknina 21903.8 mg
  • Vitamín A 21903.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na poloviny překrojíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Očistíme a podélně rozkrojíme cuketu, pokrájíme též na kousky jako papriky. Papriky a cukety dáme do mísy.

  • 2

    Očistíme a podélně rozkrojíme lilky na čtvrtiny. Oloupeme a na 8 stejných klínků rozkrojíme cibule. Přidáme do mísy pokrájený lilek a cibuli.

  • 3

    V misce ušleháme olivový olej, rozmarýn, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijeme zeleninu a zamícháme, aby se v ní obalila.

  • 4

    Rozehřejeme gril. Na 8 kovových jehel napícháme zeleninu. Kebaby rozmístíme na mřížku a grilujeme 10 minut, občas otočíme.

  • 5

    Poté necháme okapat a ihned podáváme.

Komentáře k receptu