Guláš ze srnčí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 50 g Houby sušené
  • 400 g Lečo sterilované
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Srnčí plec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 290.5 mg
  • Draslík 1579.7 mg
  • Vláknina 10092.7 mg
  • Vitamín A 10092.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, sušené houby uvaříme a scedíme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V kastrole na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Vmícháme papriku, zamícháme a přilijeme vývar. K masu přimícháme koření, sůl, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté do omáčky zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, přidáme houby, zeleninu na lečo a na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny povaříme.

Komentáře k receptu