Vepřový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 379.5 mg
- Vláknina 3016.6 mg
- Vitamín A 3016.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
-
3
Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.
-
4
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.
-
6
Pokrm ještě velmi krátce převaříme.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 05.10.2015 11:40:42
Vepřový guláš je opravdu velice dobrou variantou jak na oběd nebo na večeři. Chce trošku víc přisolit a jinak nám moc chutnal. Překvapil mě rajčatový protlak, který do guláše nedávám. Ale i tak byl výsledek vynikající.
Odpovědět- Aleisa
- 02.10.2015 17:14:59
Recept pochází z Receptur teplých pokrmů, takže není co zkazit a všem můžu tento recept doporučit. Já osobně jen dávám na jednu porci více masa a tím, že rodina chce více omáčky, tak přidávám o trochu více mouky. Taky přidávám trochu pepře. Tento guláš máme rádi jak s chlebem, tak i houskovým knedlíkem.
Odpovědět