Tatarák z hovězího s kapary
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 2466 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 422.7 mg
 - Draslík 551.6 mg
 - Vláknina 5085.3 mg
 - Vitamín A 5085.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny.
 - 
                                2
V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb.