Volská oka s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 18 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 255.5 mg
- Vitamín A 255.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozpáleného oleje rozklepneme opatrně vejce (lze použít i tvořítka, která položíme do oleje a do nich vejce klepneme), osolíme a opepříme. Následně smažíme, až je bílek pevný. Před podáváním necháme volská oka pár vteřin na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk.