Volská oka s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 255.5 mg
  • Vitamín A 255.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozpáleného oleje rozklepneme opatrně vejce (lze použít i tvořítka, která položíme do oleje a do nich vejce klepneme), osolíme a opepříme. Následně smažíme, až je bílek pevný. Před podáváním necháme volská oka pár vteřin na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk.

Komentáře k receptu