Rybí špízy na kari
Suroviny
- 100 g Rajčata
 - 400 g Filé z aljašské tresky
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 0.8 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 40.7 mg
 - Draslík 76.8 mg
 - Vláknina 943.3 mg
 - Vitamín A 943.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky nakrájíme rybí maso.
 - 
                                2
Smícháme v misce pepř, sůl, kari, zázvor, med, olivový olej a šťávu z půl citronu. Vše promícháme a 30 minut necháme odležet.
 - 
                                3
Rybí kousky obalíme v připravené marinádě.
 - 
                                4
Poté napichujeme společně s rajčátky na špízy.
 - 
                                5
Na rozehřátém oleji smažíme a ihned podáváme.