Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3.5 g Droždí sušené
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 8108.8 mg
  • Vitamín A 8108.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře k receptu