Kančí guláš na másle se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 60 g Anglická slanina
  • 70 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 7 g Sezam - semena
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 70 ml Víno červené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 4743.7 mg
  • Vitamín A 4743.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, anglickou slaninu na nudličky.

  • 2

    V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a zvolna dusíme na másle asi 3 minuty.

  • 3

    Přidáme slaninu, lehce orestujeme, zasypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme červeným vínem, provaříme, přilijeme vodu, přihodíme kostku masoxu, okořeníme kmínem, sezamovým semínkem a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme jemnou chlebovou strouhankou, ještě pár minut povaříme a odstavíme.

  • 4

    Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu