Koláč s bramborami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 300 g Sýr Fontina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 217.1 mg
  • Draslík 487.7 mg
  • Vláknina 13269.8 mg
  • Vitamín A 13269.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní desce rozválíme listové těsto na kulatý plát o průměru asi 25cm a přendáme na plech.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a urovnáme na těsto spirálovitě tak, aby se překrývaly. Asi 2cm silný okraj těsta necháme nezakrytý.

  • 3

    Na plátky brambor rozložíme na kostičky nakrájený sýr, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, snítky rozmarýnu a povrch pokapeme olejem. Osolíme, opepříme a okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem.

  • 4

    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

  • 5

    Podáváme horký.

Komentáře k receptu