Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 158 g Bazalka
  • 40 g Šalotka
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1 g Anýz mletý
  • 500 g Mořský vlk
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 8 g Sůl mořská
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Pernod
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1777 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 903.6 mg
  • Vláknina 6389.5 mg
  • Vitamín A 6389.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží.

  • 2

    V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme.

  • 3

    V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme.

  • 4

    Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu