Vepřové plátky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 60.9 mg
 - Vláknina 1180.3 mg
 - Vitamín A 1180.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naklepeme, roztáhneme do šířky a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Vyjmeme, ve výpeku zpěníme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání jí zalijeme teplou vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
 - 
                                3
Nakonec vložíme opečené plátky a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
 - 
                                4
Dochutíme polévkovým kořením, podáváme s brambory a zeleninovým salátem.