Fritované žampiony
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
 - 40 g Majonéza
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 60 ml Jogurt bílý
 - 28 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.125 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 66.9 mg
 - Draslík 401.8 mg
 - Vláknina 4229.8 mg
 - Vitamín A 4229.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.
 - 
                                2
Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.
 - 
                                4
Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.
 - 
                                5
Podáváme jako teplý předkrm.