Pikantní sépie
Suroviny
- 500 g Sépie
 - 150 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 5 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 968 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 676.6 mg
 - Vláknina 5720.8 mg
 - Vitamín A 5720.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat.
 - 
                                2
Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou.
 - 
                                4
Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří.
 - 
                                5
Hotový pokrm ihned podáváme.