Hovězí proužky na chilli
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Hrášek
 - 120 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 6 polévková lžíce Koření pěti vůní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 577.5 mg
 - Vláknina 4467.3 mg
 - Vitamín A 4467.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin v chladničce.
 - 
                                2
Ve woku na polovině rozehřátého oleje smažíme nasekanou chilli papričku, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou papriku za stálého míchání asi 3 minuty.
 - 
                                3
Potom přidáme hrášek, na růžičky rozebranou brokolici a smažíme další 2 minuty. Zeleninu vyjmeme.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme maso scezené z marinády - tu uchováme. Proužky masa smažíme 1 minutu, přidáme zeleninu a vše zalijeme marinádou a škrobem rozmíchaným ve vodě. Za stálého promíchávání provaříme asi 2 minuty.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                



