Pečený špenátový dip
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
 - 240 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 400 g Tortilla chips
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička cibulové koření
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 18.5 mg
 - Draslík 123.2 mg
 - Vláknina 2156.3 mg
 - Vitamín A 2156.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu ušleháme dotuha.
 - 
                                2
Parmazán nastrouháme na jemno.
 - 
                                3
Ingredience kromě smetany, chipsů a dvou lžic strouhaného parmazánu smícháme dohromady. Smetanu lehce vmícháme až na konec.
 - 
                                4
Přelijeme do zapékací misky a posypeme zbylým parmazánem. Necháme 2 hodiny odpočinout, aby se chutě propojily a byly výraznější.
 - 
                                5
Poté pečeme na 180 °C asi 30 minut.
 - 
                                6
Podáváme ještě horké s tortilla chipsy.