Buchta z přesnídávek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 40 porcí

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr moučkový
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Přesnídávka dětská
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 21.2 mg
  • Draslík 22.1 mg
  • Vláknina 1022.6 mg
  • Vitamín A 1022.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme všechny suroviny.

  • 2

    Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů.

  • 4

    Hotovou buchtu pomažeme marmeládou a posypeme strouhanými ořechy.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 01.09.2015 12:36:06

Buchtu z přesnídávek jsem vyzkoušela především kvůli synovi. Chtěla jsem mu nabídnout na svačinu něco jiného, co ještě neochutnal a vyplatilo se. V troubě se mi buchta pekla asi 45 minut a pořád mi přišla nedopečená, ale to udělaly právě ty přesnídávky, takže se toho nelekejte. Buchta je hotová. Je měkoučká a pro děti opravdu vhodná a samozřejmě i pro nás dospělé, kteří rádi mlsáme.

Odpovědět