Piškotový koláč Victoria

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 138.9 mg
  • Draslík 54.9 mg
  • Vláknina 2709.1 mg
  • Vitamín A 2709.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo zpěníme s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce. Dobře je do směsi zatřeme a pokud se směs sráží, přidáme lžičku mouky. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

  • 2

    Polovinu těsta vložíme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Stejně postupujeme i u druhé poloviny těsta.

  • 3

    Upečené korpusy necháme úplně vychladnout.

  • 4

    Jeden korpus potřeme malinovou marmeládou. Smetanu ušleháme a naneseme na marmeládu. Přiklopíme druhým korpusem a koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu