Béleše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 45 g Cukr krupice
  • 370 g Mouka polohrubá
  • 21 g Droždí
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 255 mg
  • Vláknina 11230.2 mg
  • Vitamín A 11230.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouky (necháme si asi 2 lžíce na vál), po okraji mísy vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci vlažného mléka, lehce promícháme a necháme droždí vzejít. Poté přilijeme olej, přidáme zbylé mléko, rozšlehané vejce a cukr. Dobře promícháme a vypracujeme hladké řidší těsto, které pod utěrkou necháme kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta lžící na vál tvoříme menší bochánky a ještě dáme chvíli kynout.

  • 3

    Z vykynutých bochánků oběma rukama od středu ke krajům tvarujeme placky, které pečeme na suché rozpálené plotýnce z obou stran dozlatova.

  • 4

    Hotové, ještě horké, potíráme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře k receptu