Krém s příchutí třešňovice s broskvemi v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Broskve
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 276.8 mg
  • Draslík 193.2 mg
  • Vláknina 2737.1 mg
  • Vitamín A 2737.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme mléko a smetanu, přidáme podélně rozříznutý vanilkový lusk a prohřejeme. Nevaříme! Poté lusk vyjmeme.

  • 2

    V hrnci utřeme žloutky s cukrem a moukou, za stálého míchámí přiléváme zahřáté mléko a na mírném ohni vaříme cca 5min, dokud tekutina nezhoustne.

  • 3

    Necháme vychladnout a vložíme do lednice.

  • 4

    Do vychlazeného krému nalijeme třešňovici a důkladně promícháme na hladký krém.

  • 5

    Mezitím broskve omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Na rozehřáté pánvi necháme zkaramelizovat lžíci cukru. Přidáme broskve a v karamelu cca 4min povaříme. Mezitím obrátíme. Odstavíme, necháme vychladnout a poté broskve nakrájíme na měsíčky.

  • 6

    Krém rozdělíme do misek, vložíme broskve, posypeme špetkou skořice a podáváme.

Komentáře k receptu