Přímořská majonéza

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.7 mg
  • Draslík 103.7 mg
  • Vláknina 187 mg
  • Vitamín A 187 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celá vejce, olej, vývar (nebo vodu) a ocet šleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme dále do vychladnutí.

  • 2

    Majonézu podle chuti osolíme a ochutíme hořčicí.

Komentáře k receptu