Aspik – rosolový vývar
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2166 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 2004.3 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem. 
- 
                                2Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a vmícháme do horkého, ne vroucího vývaru. 
- 
                                3Aspik používáme pro všechny druhy rosolů s kyselou chutí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        