Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 85 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 346.5 mg
- Draslík 806.5 mg
- Vláknina 2539.8 mg
- Vitamín A 2539.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme kuřecí křidélka, která vypereme, dočistíme. Křídla osolíme, opepříme a vložíme do marinády, která se skládá z medu a sezamového oleje. Marinujeme přibližně půl hodiny. 
- 
                                2Na rozpálený olej v pánvi vložíme z marinády křídla a osmahneme je. Křídla obracíme, aby se opekla dozlatova ze všech stran. Opékáme, dokud křídla nezměknou. Štávu, která zůstala v pánvi z křídel slijeme do nádoby. 
- 
                                3V pánvi zkaramelizujeme na oleji cukr, do cukru vlijeme šťávu z pomeranče a vrátíme do směsi zpět štávu z kuřecích křídel. Vše společně prohřejeme. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Tím máme hotovou pomerančovou omáčku. 
- 
                                4Do hotové omáčky vrátíme kuřecí křídla. Při servírování použijeme ke zdobení plátky pomerančů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        