Zelí s červenou řepou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 100 g Deko
  • 800 ml Ocet kvasný lihový
  • 1750 ml Voda pitná
  • 1 kg Cibule
  • 3 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 491 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu omyjeme, 20 minut povaříme, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme nahrubo, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, poté překrojíme a rozebereme na poloviny kroužků. Zeleninu vložíme do kameninového hrnce, vodu s octem přivedeme k varu, přisypeme Deko, cukr, povaříme 5 minut, necháme vychladnout a zeleninu v hrnci zalijeme. Nádobu zakryjeme, uchováváme na chladném místě.

Komentáře k receptu