Pečené vepřové kotlety na pomerančích
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 763.1 mg
- Vláknina 4919.8 mg
- Vitamín A 4919.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté kotlety po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Z jedné strany je posypeme polovinou cukru. 
- 
                                2Kotlety urovnáme do pekáče pocukrovanou stranou dolů a poklademe kolečky pomerančů, které jsme předem oloupali a zbavili bílé slupky. Podlijeme pomerančovou šťávou, mírně osolíme, opepříme a posypeme zbylým cukrem. 
- 
                                3Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a kotlety pečeme asi 35 minut za občasného potírání šťávou. 
- 
                                4Upečené kotlety upravíme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        