Sirup z čerstvých citronů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 172 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 172 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 86 mg
- Vláknina 533.3 mg
- Vitamín A 533.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Citrony důkladně omyjeme, rozkrojíme, vymačkáme šťávu, přecedíme ji přes plátno, vlijeme do kastrolu a zahřejeme. Přisypeme cukr, za stálého míchání dál zahříváme do rozpuštění. Poté šťávu znovu přecedíme. 
- 
                                2Rozdělíme do vyhřátých lahviček, dobřem zavíčkujeme, po vychlanutí uložíme na suché a temné místo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        