Fazolky připravované nakyselo
Suroviny
- 600 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Máslo čerstvé
- 500 g Brambory
- 20 g Kopr čerstvý
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 39 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 965.7 mg
- Vláknina 14623 mg
- Vitamín A 14623 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti. 
- 
                                2V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        