Čerstvé švestky naložené v octě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 3.3 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 221 mg
  • Vláknina 8975 mg
  • Vitamín A 8975 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.

  • 2

    Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.

  • 3

    Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu