Cuketa sterilizovaná jako zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 560.8 mg
- Vláknina 5248.5 mg
- Vitamín A 5248.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme semínek a na hrubém struhadle nastrouháme do misky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a přidáme k nastrouhané cuketě. Přilijeme ocet, olej, přisypeme cukr, kmín, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně promícháme, ochutnáme podle své chutě můžeme ještě dochutit. 
- 
                                2Připravenou zeleninu naplníme do sklenic, které zavíčkujeme. Poté je naskládáme do sterilizačního hrnce a při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut. 
- 
                                3Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout. Vychladlé odložíme na chladné místo, kde je uskladňujeme delší dobu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        