Nektarinkový kompot s pomerančem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky. 
- 
                                2Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil. 
- 
                                3Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče. 
- 
                                4Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami. 
- 
                                5Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80 
- 
                                6stupňů Celsia 20 minut. 
- 
                                7Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        