Krém z čerstvých citronů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.5 mg
- Vláknina 6266.7 mg
- Vitamín A 6266.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z citronů vymačkáme šťávu (bez pecek), citronovou kůru nastrouháme, máslo nechám změknout a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Žloutky ušleháme a vlijeme do hrnce přes síto. Přimícháme připravenou citronovou šťávu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, pěnu pečlivě seškrabujeme se stěn. 
- 
                                3Poté směs odstavíme z ohně a pravidelně mícháme. Do mírně zchladlé směsi dobře vmícháme máslo a citronovou kůru. 
- 
                                4Krém přendáme do čisté nádoby a necháme zcela vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        