Rychlé dušené červené zelí - příloha k masu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 413.5 mg
- Vláknina 7777.5 mg
- Vitamín A 7777.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve větším rendlíku rozehřejeme olej. Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli na oleji zpěníme, když se začne smažit, přidáme k ní sterilované červené zelí i s nálevem. Přilijeme 30-50ml vody a pod pokličkou zelí dusíme asi 10 minut. 
- 
                                2Potom přimícháme rajský protlak, promícháme, zelí poprášíme hladkou moukou, znovu zamícháme, podle chuti osladíme i osolíme. Důkladně promíchané zelí vaříme ještě 5 minut. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k pečenému masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        