Ovocné želé z džusu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 63 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 95.6 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu. 
- 
                                2Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        