Placka se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sezam - semena
  • 400 g Vepřové škvarky
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 20 g Droždí
  • 20 g Kmín římský
  • 5 g Pepř bílý
  • 5 g Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 142.1 mg
  • Draslík 151.9 mg
  • Vláknina 5524 mg
  • Vitamín A 5524 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.

  • 2

    Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu