Venkovské palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Brokolice
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 g Sýr Čedar
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Palačinky
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 230.9 mg
  • Vláknina 2087.5 mg
  • Vitamín A 2087.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání

  • 3

    připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout.

  • 4

    Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky.

  • 5

    Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem.

  • 6

    Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené.

Komentáře k receptu