Jarní cibulovo-pórkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cibule
  • 60 g Pórek
  • 80 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 407.2 mg
  • Vláknina 7885.8 mg
  • Vitamín A 7885.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 322.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem.

  • 2

    Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova.

Komentáře k receptu