Ricottový koláč se špenátem a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 174.6 mg
 - Draslík 617.4 mg
 - Vláknina 5506 mg
 - Vitamín A 5506 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku, kopr a pažitku nasekáme na jemno. Špenát spaříme ve vroucí vodě. Vejce rozšleháme. Zapékací mísu vytřeme máslem. Spařený špenát necháme dobře okapat, poté nasekáme na hrubo, smícháme s rozdrobenou Fetou, Ricottou, cibulkou,koprem, pažitkou a muškátovým oříškem. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Pečeme při 200°C 20 minut, servírujeme pokrájené na plátky.