Slaný koláč s chřestem a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 579.9 mg
 - Vláknina 15457.8 mg
 - Vitamín A 15457.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórky omyjeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Chřest očistíme, česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Plech vyložíme papírem.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme 30 ml oleje, přidáme česnek a cibuli a smažíme 3 minuty, poté odstavíme. Těsto vyválíme na dva stejné pláty ve tvaru obdélníku a cca 2 cm od okraje nařízneme tak, aby nám vznikl rámeček. Doprostřed dáme směs pórku a česneku, navrch narovnáme chřest, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a dáme péct při 220 °C na 15 minut.