Piadina - placka plněná sýrovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 42 g Droždí
  • 20 g Rukola
  • 20 g Salát Polníček
  • 60 g Sýr Philadelphia
  • 110 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 plátek Šunka parmská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 8665 mg
  • Vitamín A 8665 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.

  • 2

    Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.

  • 3

    Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.

Komentáře k receptu