Domácí rohlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 25 g Droždí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2421 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 311.8 mg
  • Vláknina 8380.4 mg
  • Vitamín A 8380.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozdrobeného droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.

  • 2

    Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vlahé rozpuštěné máslo.

  • 3

    Vypracujeme tužší těsto, které zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři bubliny. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

  • 4

    Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 0,5 cm. Z obdélníku potom nakrájíme trojúhelníky, které srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme mírně ohnout do tvaru podkovy.

  • 5

    Urovnáme je plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout.

  • 6

    Před pečením rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem.

  • 7

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu