Dortové kameny
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
- 90 g Máslo čerstvé
- 250 g Samokypřicí mouka
- 60 g Meruňky sušené
- 25 g Broskve sušené
- 40 g Hrozinky
- 85 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 35.3 mg
- Draslík 159 mg
- Vláknina 2983.5 mg
- Vitamín A 2983.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku a cukr. Prsty postupně zapracujeme máslo. Vzniklá směs musí připomínat strouhanku. Přidáme směs nasekaného sušeného ovoce, citronovou a pomerančovou kůru, rozšlehané vejce a mléko a vymícháme hladké těsto.
-
2
Pomocí lžíce vytváříme bochánky a klademe je na vymazaný plech. Zaprášíme je směsí skořice a 2lžic cukru a pečeme 12-15min v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Na mřížce necháme vychladnout.