Jahody v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 272.8 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmačkáme.
 - 
                                2
Ve víně rozmícháme cukr a uvedeme do varu. Přidáme rozmačkané jahody, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme k jahodám.
 - 
                                4
Krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme celými jahodami.
 - 
                                5
Podáváme vychlazený se sušenkami.